Afwachten op wat komen gaat;

Afwachten op wat komen gaat; gezelschap vanuit het koude kikkerlandje!

Uiteraard is het alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Nou niet om te zeggen dat ik het zo druk heb gehad, maar meer omdat het niet zo bijzonder is om te schrijven over de dagen dat ik hier niet zoveel doe. Jullie vinden het vast  niet belangrijk om te weten hoe laat ik naar de supermarkt ga of wat mijn avondmaal van die dag is. 

Om te beginnen met het belangrijkste nieuws, waarvoor ik inprincipe naar Suriname ben gekomen, ONZE SCRIPTIE IS AF!!! We zijn nu in afwachting op reactie, maar de een na laatste versie werd ontvangen met als commentaar: “Ik heb het met plezier gelezen, alleen zou ik graag nog willen weten wat jullie persoonlijk hebben geleerd.” Verder geen inhoudelijke feedback, dus het zal dan wel goed zijn.

Om even te beschrijven wat ik de laatste weken tussen het vertrek van Charlotte en de komst van Wesley heb gedaan, hier een korte samenvatting. We hebben een paar dagen gechilld. Met daarin variatie van winkelen, boodschappen doen, zwemmen, fietsen door de stad om te filmen, foto’s maken en afscheid van andere studenten die weer naar NL gaan.  Vrijdag 1 juli was een feestdag hier. Het was KETI KOTI, afschaffing slavernij. Een groot feest in de stad, iedereen is vrij en bevind zich of bij familie of rond het onafhankelijkheidsplein en de waterkant. Erg gezellig, met veel muziek. Het leek voor mij een beetje op Koninginnedag. We hebben met Simone, Judith en Angelique door de stad gelopen en onze ogen uitgekeken. Whitney had nog een handige opmerking toen we midden in de menigte liepen: “ Het ziet hier zwart van de mensen” Niet zo handig als je in een land loopt waar er overwegend zwarte mensen lopen…

We zijn gaan eten bij het zwaar overschatte restaurant ’t Vat, voor mij meer een snackbar. Maar agh het schijnt dat je er minimaal een keer geweest moet zijn… Rondom ‘tVat was het erg druk. Er was een podium met muziek en er kwam een optocht langs. Erg leuk om te zien allemaal. Na een paar uur genoten te hebben besloten we om door de menigte heen te gaan om een taxi aan te houden. Dan voel je je opeens wel erg blank tussen als die donkere mensen. Je valt dan echt super op en iedereen staart je aan. Ik was blij dat ik in de taxi zat, niet dat het heel bedreigend was, maar toch voel je je niet op je gemak. 

Maandag 4 juli was dan eindelijk de dag waar ik veel te lang op heb moeten wachten. Wesley kwam naar Suriname. Na een bijzonder welkom op Zanderij lekker in de auto gesprongen naar Paramaribo. Die avond niet zo veel meer gedaan en lekker ons bed in gedoken. De volgende dag heb ik hem de stad laten zien. Toch best een bijzondere ervaring voor hem, terwijl het voor mij allemaal gewoon is geworden. Doordat hij van alles nog opkijkt realiseer ik me hoeveel in al ben ingeburgerd. Leuk om te zien, omdat je het zelf helemaal niet door hebt. ’s Avonds zijn we lekker luxe (voor Surinaamse begrippen) uit eten geweest met z’n 2e. Heerlijk weer een drie-gangen-dinner, wijntje erbij en goede gesprekken. Heb ik toch eigenlijk niet meer gedaan sinds ik hier ben. De volgende dag stond een tripje naar Brownsberg, brokopondomeer, stuwdam en stoneiland op de planning. Was erg leuk, maar ik zal er niet verder over uitwijken omdat Wesley dit zal vertellen de volgende keer.

Vrijdag was een relaxdag. Lekker zwemmen, zonnen(verbranden als je net uit NL komt) en een boekje lezen, oftewel het goede leven. Zaterdag hadden we geregeld om naar BergEnDal adventure centre te gaan. Daar hebben we aan een stalen kabel door de jungle gevlogen en genoten van de prachtige natuur die Suriname te bieden heeft. Vandaag een lekker dagje chillen. Het is vooralsnog regenachtig, hopelijk dat het vanmiddag opklaart zodat we nog even kunnen gaan zwemmen.

Ik heb wat foto’s op facebook geplaatst en dan is het vanaf vandaag nog precies 2 weken voordat ik thuis ben. Wat gaat de tijd toch snel.

Liefs Fieke

Reacties 2

Bert en helma 10-07-2011 17:20

Leuk om weer een verslag te lezen. Geniet nog even van elkaar en het heerlijke Suriname. Hele dikke kus.

Erwin&Yvonne 11-07-2011 22:29

Hoi Fieke en Wesley,
Geniet van elkaar en het mooie Suriname. Leuke foto's gezien op facebook. Ook voor wes een mooie ervaring, waar jullie nog lang van kunnen nagenieten. Veel plezier in de bush!

Tot de 19e en de 25e.!!
Kus en de groetjes,
Erwin en Yvonne, Thierry en Yuri

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer